Ruilen & Retourneren

Retourneren

Ben je toch niet helemaal tevreden met je bestelling? Retourneren is bij ons geen probleem. Volg onderstaande stappen om je retourzending te laten verwerken: 

 

Geef binnen 14 dagen na ontvangst van je bestelling door wat je retour wil zenden. Dit kan middels een e-mail te sturen naar info@label95.com of via het retourformulier die je op kunt vragen via de mail. We zullen een bevestiging naar je mailen en vervolgens heb je nogmaals 14 dagen om je retourzending ook daadwerkelijk retour te sturen.

 

Zodra wij jouw retourzending hebben ontvangen zal deze binnen 48 uur worden verwerkt bij ons distributiecentrum en ontvang je een bevestiging van ontvangst. Zodra het verwerkt is in ons distributiecentrum ontvang je het aankoopbedrag terug op dezelfde wijze waar je ook mee hebt betaald: binnen 5 dagen na de verwerking van de retour en uiterlijk binnen 14 dagen na de melding van de retourzending. Indien je de gehele bestelling retour stuurt, ontvang je ook de verzendkosten van de bestelling terug op je rekening, met uitzondering van eventuele extra kosten ten gevolge van je keuze voor een andere wijze van levering dan de door ons geboden goedkoopste standaard levering. De kosten voor het retourzenden zijn voor eigen rekening.

 

De retourzending zal alleen worden verwerkt als de producten in goede staat zijn, dit betekent dat je als consument aansprakelijk bent voor waardevermindering door gebruik van het product dat verder gaat dan nodig om de aard, kenmerken en werking van het product te beoordelen. Als je een gratis product bij je bestelling hebt ontvangen dien je deze ook retour te sturen. Label95 behoudt zich ten alle tijden het recht voor retouren te weigeren. Let op! Uit hygiënisch oogpunt kunnen wij oorbellen niet retour nemen.

 

Je kan jouw retour versturen met PostNL of een andere vervoermaatschappij. We adviseren je om de retourzending terug te sturen met een track & trace code. De kosten van een pakket zijn € 5,95 en van een brievenbuspakje met track & trace code starten de kosten vanaf € 3,90.

(Let op! Zonder bewijs van verzending met track&trace code worden zoekgeraakte zendingen niet terugbetaald. Versturen van brievenbus post is altijd op risico van de verzender)

 

Indien je schoenen retourneert graag niet de schoenendoos als verzenddoos gebruiken. Wij kunnen de schoenen niet netjes bewaren of verkopen zonder schoenendoos. 

Indien je gebruik maakt van het retour sturen van je product, komen de kosten van terugzending voor je eigen rekening. 

 

Let op! Uit hygiënisch oogpunt kunnen wij oorbellen niet retour nemen.

 

Mogen bedrukte items geruild/geretourneerd worden?
De items die met een eigen tekst of naam bedrukt zijn, kunnen niet geruild of geretourneerd worden, ook de items uit de label95 collectie mogen niet retour, deze worden met de hand op bestelling gemaakt.

 

Ons retouradres:

Label95
Veldakkerstraat 5
5281LW Boxtel

 

Ruilen

Wil je je product ruilen? Dat is geen probleem. Je kunt hiervoor contact opnemen met info@label95.nl. Wel draag je zelf de kosten voor terugzending van het product. Ben je in de buurt van Boxtel? Dan kun je het product ook komen ruilen, datum en tijd in overleg. (Let op!: producten met eigen ontwerp of uit de label95 collectie kunnen niet geruild worden.)


«   »